onsdag 3. april 2013

Sweet Treats - franske makroner

Det er såååå godt med franske makroner!
Nam Nam :)
Lagde disse også i pastellfarger, synes det er så herlig med farger igjen!

Også er de superlette å lage.
Har laget makroner med forskjellige oppskrifter, denne der man koker opp sukkerlake tror jeg det er umulig å feile på.

Franske makroner:
  • 120 gram romtempererte eggehviter
  • 70 gram sukker
  • 120 gram romtempererte eggehviter, til mandelblandingen
  • 300 gram mandelmel, skoldet og tørket
  • 300 gram melis
  • 300 gram sukker, til sukkerlaken
  • 1 dl vann, til sukkerlaken 
300 gram sukker, og 1 dl vann has i kjelen og kokes til 120 grader.
120 gram eggehviter has i mikseren, og mikses mens du har oppi sukkeret litt etter litt.
Da dette er hvitt, har du oppi sukkerlaken, la det mikse til det blir lunkent, nesten 10 min.

I mellomtiden blander du siktet melis,mandelmasse og resten av eggehvitene i en bolle.

Når marengsmassen er ferdig mikset er den blank og fin, da har du oppi mandelmassen og rører det godt inn. Ha evnt oppi pastafarge.

Fyll i en sprøytepose med stor rund tipp og press de ut på bakepapiret, på størrelse med en femkroning
Jeg har prøvd makronmatter i silikon, men dette synes jeg bare er tull.
Bank brettet hardt i benken for at eventuelle luftbobler sprekker.

La de ligge "til tørk" på benken i 2 timer, før de stekes på 160 grader i 12-15 minutter.
Stek de i midten, med et ekstra stekebrett under slik at de ikke sprekker opp.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar